INVASIE TEAM AKKERMANS IN ZWITSERLAND

Door: maud

Blijf op de hoogte en volg Joost en Maud

21 Juni 2008 | Zwitserland, Ilanz

Inge en ik contact over internet: ze wilde graag naar Zwitserland komen voor de voetbal. En na wat over-en-weer mailen werd het duidelijk dat meerdere familieleden een tripje Zwitserland wel zagen zitten: Jo, Inge, Andrea en Arien.

Op Dinsdagmiddag kwam de (overmatig beladen) groene transporter bus maar net de berg op naar het dorpje waar Louis en ik wonen: Pflond 1070 meter, waar de Akkermans invasie van start ging. Onze koelkast werd volgeladen met kuubs boodschappen (lekker)!

Rafting team Akkermans
De vroege woensdagochtend staat in het teken van thermoshirts, neopreen en heftig water. Rond half tien arriveert het 'family team' op de Swiss raft basis in Ilanz. Het duurde wel even voordat iedereen in de rafting-outfit zat. Inge had een groot probleem, ze kon maar niet uitvogelen wat ze nu met haar haar moest onder die helm........

Tijdens de uitleg; 'wat te doen als je bijvoorbeeld uit het raft valt of het hele raft kiept om', liep de spanning al een beetje op, en ik zag die vragende blikken in de ogen:' gaat dat echt allemaal gebeuren?'....Echter Team Akkermans functioneerde erg goed in de stroomversnellingen, die met gemak worden bedwongen. Regelmatig zag ik het been van 'onze pa' omhoog vliegen: 'Pa doe beidde voeten nou in die voetbanden, anders val je er straks nog uit......

Na de BBQ in het bos gingen we weer verder. Toen we met hoge snelheid recht op een rots af vaarden (VOOR DE LOL) hoorde ik Inge gillen:' ome Jo is in het water gevlogen!!!!!! En al snel zag ik een overmatig gepanikeerd gezicht verschijnen onder de rode helm. Gelukkig liep alles goed af.

Naast wateractiviteiten was er ook tijd voor bergwandelingen (die s'ochtends om 5.30 aanvingen) en fietstochtjes en pannenkoeken eten. Andrea wilde graag naar een Meer, dus team Akkermans naar een meer waar we lekker in slaap vielen op de stretchers.

In een poging om 'onze pa' van zijn waterangst af te helpen werd op donderdagochtend nog een tripje geplant met een kleiner raft, een canadees. Ook Inge en Louis gingen samen de rivier op. Het was een leuke trip met veel zwemmen en flips(het omkiepen van het mini raft) door Inge en Louis.

Helaas vlogen de 3 dagen om en vetrok team Akkermans op vrijdagavond met trein terug naar NL. Harstikke bedankt voor het langskomen, Louis en ik vonden het harstikke gezellig!!!!Ook bedankt voor het beddengoed en al het lekkere eten!!!!!

• 21 Juni 2008 - 17:24

Joke:

En dat noemen jullie vakantie,het lijkt meer op een uitputtingsslag.Een ding is zeker Maud deze vakantie vergeten ze nooit meer,Groeten aan loïs.Joke

• 22 Juni 2008 - 04:29

Resi :

Hoi Maud,Louis en Jo,
    IK zie dat jullie wel genoten hebben met de familie het zijn mooie foto`s.Nog veel plezier samen Gr Resi

• 22 Juni 2008 - 08:10

André En Rie:

Allereerst Jo bedankt voor het telefoontje van hedenmorgen.Wij vinden het fijn dat je het prima naar je zin bij Maud en Louis.Geniet er lekker van.Hebben genoten van de foto's.Vonden het wel zielig dat mijn jongste broertje zo hulpeloos in het zwitserse water lag,maar gelukkig dat Maud op tijd de helpende hand kon uitsteken.Wij wensen jullie nog veel plezier en voor Maud en Louis veel rafting en onze groeten aan Jo,Maud,Louis en Deborah.
    Alles oké in Waalwijk!
    Zijn net terug van onze fietsvakantie in O.Duitsland.

• 22 Juni 2008 - 10:58

Inge:

Hey!
    Leuk verslag joh! Ook gaaf zeg die foto's!!!
    Ik mis alleen het stukje oranje team akkermans uitgedost in een zwitserse kroeg, zonder maar 1 min. hollands voetbal te kunnen aanschouwen door te veel Italianen in Ilanz ;) Maar bij deze staat het er toch bij ;)
    Ik ga dinsdag a.s met de dames akkermans alle fotos's verzamelen en een cursus fotoboek geven, ze hebben bij jou al diverse mooie voorbeelden gezien, nu de uitvoering zelf nog haha

• 22 Juni 2008 - 11:47

Koen En Chantal:

Wat een superteam. Jo knap dat je gaat in dat water, goed gedaan dus, veel plezier nog samen en veel liefs Koen en Chantal

• 22 Juni 2008 - 19:06

Ariën:

hallo Maud,
    wat snel en zeer herkenbaar de leuke foto's. Rini heeft met verbazing gekeken naar dat waterballet van onze
    rafttrip.
    fijne dagen met Debora en groet voor Louis.

• 23 Juni 2008 - 18:38

Jos En Marian:

Hallo allemaal,
    Het ziet er heerlijk uit dat water, als ik(marian) dat had geweten was ik wel meegegaan ha ha ha ha, veel plezier nog daar en groetjes Jos en Marian...

• 24 Juni 2008 - 08:25

Harrie Klijs :

Hallo Jo,Maud en Louis,
    Leuk joh da raften, en Jo was weer overmoedig natuurlijk maar daar ging ie hoor, kopke onder. Jo, zoals je aan de telefoon wist te melden inderdaad mooie foto's van het team Akkermans. Jullie zitten vlak bij Lenzerheide waar wij nog eens op de camping hebbben gestaan. Inderdaad een prachtig fietsgebied. Maud hou die Jo een beetje onder controle. Nog veel plezier toegewenst van ons uit de Hubertusstraat. Fam H Klijs

• 24 Juni 2008 - 18:44

Willy Van Vliet:

Hallo Maud en Louis
    Nou nou we hebben het nu wel weer kunnen zien.Ja Jo als je niet naar je dochter luisterd dan gebeuren er gekke dingen zie je wel,als er wordt gezegd voetjes in de bandjes dan is dat niet voor niks he.Maar het ziet er wel lekker spectaculair uit,jullie zullen met z'n alle wel genoten hebben zo te zien an de foto's wat mooi allemaal. Heb nog een fijne tijd met elkaar en blijf gezond.
    Lieve groetjes Willy en Jan v. Vliet

• 25 Juni 2008 - 07:47

Hanna V D Linden:

jo geniet van je vacantie het is er [prachtig groetjes hanna

• 25 Juni 2008 - 14:30

Annie Rovers:

Leuke foto's,zia de familie nu eens op een andere manier.

• 28 Juni 2008 - 20:44

Jo:

maud louis nog bedankt voor de fijne week bij jullie met het faft was echt spannend en dat ik er uit viel ja luisterde niet goed naar de leiding en dan kinkel je er uit was echt spannend .maud louis bedankt

• 02 Juli 2008 - 13:44

Ella:

Hoi Maud en Lois ik heb alles van de water ervaringen gehoord van je vader er zijn altijd mensen die niet naar de leiding luisteren zie je wel. De rest van de familie heeft het ook erg naar hun zin gehad ze hadden heel wat te vertellen bij thuis komst
    mooie foto's zijn er gemaakt.
    gr uit Waspik
    Peter en Ella

• 04 Juli 2008 - 20:12

Fam Snoeren:

Hoi Maud Louis
    Wat geweldig om zo aktief met water bezich te zijn. Je vader heeft er echt van genoten (ondanks dat hij uit de boot was gevallen)hij vertelde het in geuren en kleuren.Verder nog veel succes en plezier daar.
    Martijn Truus Manon Stan

• 13 Juli 2008 - 10:39

Leo En Els V.d.Noort:

13 JULI 2008

Hallo Maud en Joost

Jullie pap was gisteravond bij Els op haar verjaardag feestje en vertelde hele verhalen van jullie avonturen in het buitenland.We gaan dit nu volgen op de site en verder nog veel geluk samen met Louis en April
    Groeten van Leo en Els uit het mooie Dongen

• 13 Juli 2008 - 19:29

Tante Andrea:

He die Maud en Louis
    Nog bedankt voor de schitterende mooie dagen in het prachtige Zwitserland Het is mij goed bevallen om jarig te zijn op vakantie Als je vroeg begint dan ben je ook lang jarig .
    En bij thuis komst moest ik eerst kaarten rapen voordat ik binnen kon .
    en op het antwoord aparaad van de telefoon stonden verbaasde berichten dat ik niet thuis was .
    groetjes Andrea